Přečkávání

Přečkávání

Anotace: ..Dum spiro, spero..

Za bouře temné noci,
Přes skličující pocit,
Stahuje se do své ulity.

Schován v kmeni dutého stromu
Přečkává tu spoušť hromů..

Ač s sebou nese domov svůj,
Nemá jistotu,
Nevyhne se mu ani ten smrdutý životní hnůj.

Ošklivý,
přečkává přítomnost.
Unavený,
Vzdává budoucnost.

Svá tykadla,
Svou spirálu,
Neunáší.

Vyčkává, až vysvitne všech bytostí
A rostlin
Zdroj energie.

Nekonečná mračna,
Stále točící se nad lípou,
Blesky se nebem houpou
a on ve svém krytu…

…navždy splyne se stromem vzácným.
Autor Stepbystep, 01.03.2009
Přečteno 267x
Tipy 9
Poslední tipující: PIPSQUEAK, angel.michelle, snupicek, Petbab, enigman, labuť, Kapka, WAYWARD
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

být ztotožněn s duší stromu dokáže dnes málokdo

04.03.2009 16:01:00 | Petbab

Moc se mi tvá báseň líbí.

01.03.2009 21:58:00 | Kapka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí