nejistá, malá, maličká

nejistá, malá, maličká

Anotace: jako refrén posledních dní.. nebo to byly roky..? hm.. zabředávám do rozhovorů.. co už nejsou jako dřív..

nejistá, malá, maličká
ale nezkřehlá včerejším lezavým deštěm

když vody tonuly o závod po ranní kávě, po
zásuvkách cizího bytu
změna, změna
sebejistý dálkolhaní se nezapírá

teď nejistá, malá, maličká netiše pláčeš

že neumíš číst z červenomodrých reflektorů
výkyvy budoucnosti
učíš se hrát na svůj klarinet, co není saxofon
a underground ti tleská
.

v pohybech chicagskýho učitele byla ukryta něžnost
-splátky za červený klobouky pošli po nočních tramvajích
za osudovostmi papírových kravat
který prý vracet už nemusím
ale hádat se o nich budem celý březen

jo, nejistá, malá, maličká
zakecáváš toho svého v přívlastcích slavností nezim
nic nikdy nebo vše
-kurňa, když ten předposlední měl svátek v úterý
ale tohle je jiný
než to divný úterý... nejstý, malý, maličký..

aspoň že to písmo už je zase moje
i když úplně
zmatený...
vše nebo nic...
rozeznívá první Amen...

a budu si to vyčítat, víš...
Autor fialová, 01.03.2009
Přečteno 271x
Tipy 5
Poslední tipující: Helena Buchtová, adida, kikis, enigman
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí