Vydrž chviličku

Vydrž chviličku

Anotace: ...

Lašský oříšek, kytlice planá,
utichá motlitba, přilétá vrána

Slunce s doutníkem laškuje s labutěmi,
labutě víří perutěmi,
jde z toho strach

Hučí temně proudy řek,
jinovatka se mění v páru,
kondenzuje do pohárů skrývajících jed

Hoří má panenko!
Zauzluj si jazyk,
uletíme všemu do náruče snu

S pírkem z páva jako s mečem,
po mořích i po oblacích,
roztančíme střípky zrcadel

Potrhaný lístek javoru,
brouci nezbední lezou nahoru
podívat se ti do očí ze zlata

Ještě kousek a zacelí se ti ústa,
pohár se naplní a slzy okřídlí tvůj hlas

Tak prosím vydrž chviličku,
zůstaň ještě stromem
Autor Alizarin, 02.03.2009
Přečteno 253x
Tipy 6
Poslední tipující: jitka.svobodova, labuť, René Vulkán, Petbab
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí