Ironie

Ironie

Anotace: několik asociací z mého temného vědomí, podvědomí, nevědomí, chvílemi i bezvědomí ;-)

Básník, který trpí - zpívá,
pravdu co hledáš nenajdeš,
po cestě svého osudu jdi
a nemine tě to,
co jakživ cítit nemůžeš.
Nad básní,
kterou právě tvořím budeš přemýšlet,
jako antičtí bozi hledali klíč - odpověď.
Sníš a bojíš se,
bdíš a básně skládáš jako sliby,
které nedodržíš,
boha klameš, sebe neovládáš.
Lžeš, vymýšlíš lest,
bojíš se, toť tvůj trest.
Boj se a kajíc jest se v anděla,
květinu, zvíře změníš a trest?
Oněmíš!
Bojíš se času, citu,
tvaru, boha, duše - pekelného varu.
Varu v němž již dávno se tvá duše peče,
varu, jemuž nikdo neuteče,
každý čekat musí,kdy i jeho duše
v okamžiku člověku se hnusí - hnije,
toť čas, život, prostor - ironie!
Srdce bije - toť tvůj trest.
Autor BelikePoetomorrow, 05.03.2009
Přečteno 251x
Tipy 3
Poslední tipující: Kapka
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

co nejvíc špatný nelíbí se jestli jo tak už nebudu psát...

05.03.2009 16:30:00 | BelikePoetomorrow

bdíš a básně skládáš jako sliby,
které nedodržíš,
.
a ta posledni veta. nejvic.

05.03.2009 16:28:00 | Layla.

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí