Přání

Přání

Anotace: Takové romantické představy o štěstí...

Chtěla bych projít s tebou kousek světa,
mít svoje místa, na ně se vracet,
jít vstříc slunci a za zády města,
nové nacházet a staré ztrácet.

Chtěla bych s tebou jít někam pěšky,
když ujel by nám půlnoční vlak,
dívat se na hvězdy a vidět malé ježky,
po ránu u cesty chrpy a vlčí mák.

Chtěla bych s tebou usínat v trávě
a probouzet se ranní rosou,
v bláhové představě uvěřit zprávě,
že všechno je fér, i smrtka s kosou.

Já vím, že jsi snílek a rozumíš si s deštěm,
tak já mu o svých přáních povím,
aby ti po kapkách vyprávěl, až půjdeš městem,
kam máš jít a s kým, za dobrodružstvím novým.
Autor Norma, 06.03.2009
Přečteno 530x
Tipy 14
Poslední tipující: Kubino 2, Holis, Kallkaa, enigman, labuť, Psavec, ota.pé, Květka Š., Tacca, Kapka, ...
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (5)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Jo máky, chrpy v žitném poli....mám úžasnou vzpomínku,
díky za ni.Báseň se moc povedla.

23.03.2009 16:15:00 | Holis

krásné

09.03.2009 15:01:00 | Kubino 2

Moc hezké, taky bych to tak viděl. Ale nedokážu to tak krásně napsat !

08.03.2009 18:55:00 | Druhá jizva v duši

Ten vlak dost sedí(už mi ujel), jen s tou smrtkou
si nejsem až tak jist. :-)

06.03.2009 23:26:00 | ota.pé

Krásné představy, snivé, ale můžou se stát, to ti přeju.

06.03.2009 23:13:00 | Kapka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí