Chameleón

Chameleón

Anotace: "Chameleóní básnička od mladé autorky, která nemá na básničky talent. Ráda je přednáší, nerada je skládá."

Jeden mladý chameleón
Vyšel jednou do světa
Nafoukl si vzdušný balón
Byl to malý popleta!

Ve vzduchu je divná síla
Chameleón pracky spíná.
Co se děje, co to je?
Chameleón čaruje.

Nafoukne se, zvětší se
Vrabčák Pérko směje se.
Chameleón barvu mění
To je ale, divné znění!

Bílý, černý, červený,
Chameleón hladoví.
Chytne mouchu
- zrůžoví!

Koukne ještěr do zrcátka
Z ostudy je oblečen
Volavka je na něj krátká
Chameleón brečí jen.

A tak pluje klidně vzduchem
Tu najednou – další loď!
I setkává se s Mucholapkou,
Rychle, rychle zvolní krok.

Je to láska doživotní
Mají hodně dětiček
Chameleón Šťastný je teď
Odlakovač použije.
Autor Frýda, 07.03.2009
Přečteno 593x
Tipy 5
Poslední tipující: danaska, šuměnka, Markéta Hl., Kapka
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Je to roztomilé. Já bych takovou básničku ve dvanácti letech nevymyslela.

09.06.2009 16:12:00 | danaska

..určitě strandovní a povedené dílko..až na ten poslední rým..:o))

19.03.2009 09:22:00 | šuměnka

Je moc hezká, ale ten konec by šel trošičku vylepšit

07.03.2009 21:52:00 | Markéta Hl.

Je moc hezká:o)Ale na konci se to už moc nerýmuje ;o) :o/ Ale na začátku je skvělá :oD :o))) !

07.03.2009 14:32:00 | Lea S.

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí