Amen, odchod

Amen, odchod

Anotace: (Inšpiráciou bola platonicky sl. Amenová)

Hodina, Anna, začala ranná,
padáme do denného divadla,
počuť z ruky malé kyvadlá,
dáva jej zabrať, únava jarná.

Úlohy si splní,
odviazané má ruky,
ostrej bystrosti luky,
strany inkarnácie po riadkoch plní.

A raz sa zrenice dotkli,
jej denné, epizódy,
valiac rad za radom, bez ódy,
vidiac sa dvaja, sa o seba očné svetielka potkli.

A keď deň narodenín nastal,
biela milková skandizovanosť,
držiac od nej čokoládovú obalovú fialovosť,
nečakane, na jeho päťprstku Annin pristál...

A teraz po tom čase, končí deň mesačný,
s mnohým sa rozlúčila,
vlnivo sa zbalila,
a tak zostal bez nej lačný.

Vlny, nútené, odplávajú,
odliv času tváriac sa chladne,
ktorému je jedno, že ho nechá na dne,
a verné psy, za vlnou s ním zavíjajú.

Copyright © Juraj Hrom
Autor Juraj Hrom, 07.03.2009
Přečteno 333x
Tipy 6
Poslední tipující: labuť, Romana Šamanka Ladyloba, Lota, Kapka
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

...báseň se mi líbí, a navíc díky slovenštině, mi zní sametově...:-)

07.03.2009 15:32:00 | Lota

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí