V JITRU ŠERAVÉM . . .

V JITRU ŠERAVÉM . . .

Anotace: - Bludné proudy -

Sbírka: Bludné proudy

.

Okvětím pivoněk i růží
cesta sypaná
o svátku Božího těla
či pouti Májové . . .
V šeravém jitru mi zavoněla

Po šedivém nebi pluje hejno ptáků
Kolik v tom letu Lásky
kolik v něm poezie
když mizí v dálce
a s obzorem splývá
okvětím pivoněk a růží mi zavoněla
má cesta . . . v jitru šeravém . . .

.
Autor Těšínský, 09.03.2009
Přečteno 290x
Tipy 10
Poslední tipující: zlomeny srdce, Holis, Lota, labuť, Kapka, el viento, Jana M., Mbonita
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Je zvláštní, že některé vzpomínky jsou umocněné vůní, snad o to jsou silnější.

09.03.2009 21:15:00 | Lota

Hezké - vidím to...

09.03.2009 12:07:00 | Kapka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí