PÍSEŇ HARLEKÝNA

PÍSEŇ HARLEKÝNA

Anotace: - Bludné proudy -

Sbírka: Bludné proudy

.

Letmý pohled
Ve skle výlohy vidím zrcadlení času
Den jako oznámení
na šedavém papíře
stříbrolesklý odraz tváře
ztracený list
ze starého kalendáře
epopej . . .
někdejšího bloudění

Plakát zapomenutý na starém plotě
a na něm silueta mladého muže
Harlekýn na visuté hrazdě
a balerina - krasojezdkyně
projíždí manéží života
pod baldachýnem dnů i nocí
Ve slunci . . . v dešti . . . i ve sněhu
stojí to za jejich námahu
a z orchestřiště stará píseň zní:
Můj ostrov plný krás . . .
snad se tam jednou vrátím zas . . .

Z obecní vyhlášky si čtu:
Nařizujeme všem malátným a nedomrlým trosečníkům
Zahoďte opocené škrabošky karnevalu
a nastavte tváře lijavci a větru!
Vlídné jaro se znovu navrací
a smývá všechnu umrtvenou špínu
prach z vaší duše i psí lejna
A když stmívá se pomalu a zvolna
rozžehněte za svými okny svíce
a otevřete svá srdce dokořán . . .
Naslouchejte
jak harlekýn balerině svou píseň zpívá

.
Autor Těšínský, 09.03.2009
Přečteno 330x
Tipy 12
Poslední tipující: animovaný medvídek Pů, zlomeny srdce, hanele m., Lota, Kubino 2, Markéta Hl., Doradan, Kapka, Mbonita, ...
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Naslouchám, jak harlekýn balerině zpívá...:-)

09.03.2009 21:12:00 | Lota

Tip za ten ostrov plný krás a za celou básničku.

09.03.2009 15:15:00 | Kapka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí