Naivita muže raného věku

Naivita muže raného věku

Anotace: V životě přicházím i odcházím a přesto naivní býti chci.

Sbírka: Balady zástavky na znamení

V rákosí ulehám do spánku,
na čelo leknín si pokládám,
slíbil jsem vymyslet hádanku,
úkol mi daný však nezvládám.

Zranil mne člověk rodiny,
z větví jsme přátelství splétali,
z našeho kruhu byl jsem však jediný,
před kterým ostatní smekali.

Z radosti bodali do mne trnkami,
ze smíchu padal jsem do šera,
být milován jemi i srnkam
byla jen veliká nevěra.

Z rukou napít jsem dával jim,
od nich jen korku ohryzek černý,
zjistil jsem, že údělem jediným,
být ve své nahotě věrný.

Zjistit pravdu někdy bolí
a za všechno může jen
"naivita muže raného věku"
Autor Blb&Milouš, 09.03.2009
Přečteno 450x
Tipy 3
Poslední tipující: Anita Buchtová, Markéta Hl.
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Prostě super! Super Tip :-)

21.03.2009 23:36:00 | Anita Buchtová

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí