Víra

Víra

Anotace: Proč se jen pláče při bolesti, když každá úleva Tě vrací zpátky? Proč se jen pláče, jaké je v tom štěstí? Ach ano, pláč je asi pro šťastné ... (Jiří Orten, 1940)

Víra, z té jen síra tští,
když muži prokletí
jdou umřít na kraj světa
pro úspěch? Pro ztracená léta?
Kroky duní ulicí,
duše umlkly a stopy emocí
zmizely pod nánosy bláta.
Kam vlastně tento svět chvátá?

Děvky, drogy, alkohol,
majorit pokrok, menšiny bol,
je lékem, co Ti duši slátá.
V číši krve pro Piláta
můžeš uzřít sám
tu pompu cesty ke hvězdám.
Jsi opit a žízeň bezedná
Ti jak kleště hrdlo svírá,
ptáš se, co je víra?

Jsi osamocen na nádraží,
jízdenky víří prach.
Na lásku přeci nevěříš,
přec věřit to je strach.

Jsi jen Ty sám a vlak co duní
jeda nad roklí a tůní
posloucháš teskný hukot.
Pískání kol a Tvého srdce tlukot.
To je to, co zbylo.
Zůstal jsi sám!
Autor ringil-suky, 09.03.2009
Přečteno 328x
Tipy 4
Poslední tipující: jedam, kejtyyy, Kubino 2
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Báseň to je opravdu nádherná, pověděla bych, že vskutku královská... Ale Ty nebuď smutný, Marťo :(

13.03.2009 10:29:00 | kejtyyy

velmi aktuální

09.03.2009 18:50:00 | Kubino 2

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí