..pocta talentu..

..pocta talentu..

Anotace: ..pro paní Janu.. posuďte sami : www.jh-atelier.cz

Na skicáři přesné tahy vytvářejí děj
Načrtnout je umí zlehka – tak se pousměj
Políbená Múzou zrána, tak i vpodvečer
Linie si jemné sbírá v taji vyšších sfér..

Na papíře patinovém podobenství tvář
Každičký rys dokonalý – tak se mile tvař
Talent Bohem věnovaný nachází svůj cíl
na nás potom zbývá řada, by se ocenil..

Ve výsledku nitro duše dodá líci pel
Stíny, něha, jiskra očí – kdo zná, oněměl
Představivost posvěcená tvoří skrze vjem
Dovoluje nahlédnouti pod krajkový lem..
Autor šuměnka, 10.03.2009
Přečteno 285x
Tipy 9
Poslední tipující: Holis, enigman, Radek.oslov.Šafárik, Kapka, Jana M., danaska, labuť
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře

Jdu se podívat, co to muselo být za inspiraci, když z toho vznikla tak krásná, rytmicky přesná a čistá básnička. ST

10.03.2009 14:51:00 | Jana M.

Moc pěkná báseň.

10.03.2009 13:39:00 | danaska

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí