Štika

Štika

Anotace: i jí je život milý

viděl jsem rybáře
když lovil štiku
na tváři perlil mu pot...

stříbřitý vlasec protínal pěnu
o život ryba vabank svůj hrála
vodou se rozezněl pohřební song
klenutá hladiny katedrála

viděl jsem rybáře
brodil se řekou
svaly mu na těle tuhly...

odrazy šupin, duhové blesky
ryba svou bitvu nadobro vzdala
v mělčině stanula, v očích svých smutek
nad tíhou osudu potichu lkala

viděl jsem rybáře
na břehu seděl
do větru vyfoukl kouř...

stříbřitý vlasec do cívky stočený
v podlouhlém vezírku tmavý stín trůní
rybář se naklonil, než ústí otevřel
štika se pohnula, zmizela v tůni

viděl jsem rybáře
v očích se smál
čepici hluboko v týlu...
Autor Buližník, 10.03.2009
Přečteno 273x
Tipy 18
Poslední tipující: Vivi., Holis, Hazentla, Nút, janewe, Kapka, Psavec, Flamy, Mbonita, ...
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Krásná momentka..

12.03.2009 12:18:00 | Hazentla

chce se mi psát kéž by štiky vítězily.. vždy..ale tohle co jsi ve své básni tak hezky napsal mi připadá spíš jako remíza..a to je lepší než vítězství jednoho :o)

12.03.2009 11:25:00 | Nút

To je dobře.

10.03.2009 22:40:00 | Kapka

rybaření je vášeň..vím to

10.03.2009 20:39:00 | Mbonita

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí