Pyramida Mayů

Pyramida Mayů

Anotace: vždycky mě fascinovala jejich historie...

nebeská klenba rozevřela mraky
já se jen díval
snad dívala ses taky
nebeská klenba, dávné sídlo bohů
mrazivý vesmír
jednička ze slohů

nebeská klenba nad hlavami
list perel kukuřice barvy zlata
dech spících pyramid
pod sluncem ozářená vrata
s úžasem tu stojíme dnes sami

nebeská klenba
stíny za dne slunovratu
vlnící se křivka hřbetu hada
slunce šlo spát
skončila jeho vláda
když hvězda Mayů za obzor zapadá

nebeská klenba nad zenitem
otázky prosté odpovědí
bohové jsou
tam spokojeni se svým bytem
a do nás pozemských
jim dneska už nic není...
Autor Buližník, 12.03.2009
Přečteno 297x
Tipy 9
Poslední tipující: Vivi., kikis, Tacca, labuť
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

mě také...ST:

16.08.2009 16:48:00 | Acham

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí