Gumový medvídek

Gumový medvídek

Anotace: Pytel sladkých medvídků holčička si koupila. Po jednom je snědla, každého z nich zabila. Poslední jí zbyl, zázrakem ožil, smrt měl však pomalou. Holčička se vrací pod okap s velmi špatnou náladou...

Sbírka: Slova v kalužích

Voda stéká z okapu
Pod ním stojí dítě
V rukou gumový medvídek

Stojí v kaluži
Chytá kapky do dlání

Plná hrst přetéká
Gumový medvídek se topí
Padá do kaluže
Dítě má radost
Směje se

Voda odtéká do kanálu
Dítě běží podél proudu
Zrakem sfoukne mokrou mříž
Něco se hýblo

Dítě léká se
Pod vězením plují oči
V potoku něco hučí
Myšlenky ho tiše mučí

Vrací se zpět k okapu
Hledá medvídka
Zmizel
Dítě pláče
Bojí se

Promočené dítě u kanálu
Pozoruje oči v dole
Slza padá mezi mřížky
Padá do hledícího oka
Dítě zavře strachem oči

Blíží se to
Blíž a blíž
Dítě otevírá oči
A...gumový medvídek!

Ožil...

Zachraň mě!
Zachraň mě!

Volá o pomoc
Dítě strká prsty mezi mříže
Medvídka uchopí do dlaní
Vytáhne jej z vězení

Uspěchaně běží k okapu z dola
Otevře dlaně...a...
Medvídek nikde!
Jen sladká voda...
Autor Bourdon d'Charpiott, 12.03.2009
Přečteno 432x
Tipy 7
Poslední tipující: BARBYE, Unyle Pěl, valaki, Kristýnka15
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí