Pozpátku

Pozpátku

Anotace: Přítomnost-minulost-budoucnost

Tisíc konců a tisíc začátků,
pomalu píšu pozpátku,
v pokoji zahaleném v závoji z nikotinu,
ve vínu smývám snad svoji vinu.

Venku si na chodníku,
vesele buší kapky do deštníku.
Střídá jedna druhou,
třetí prodírá se teprv barevnou duhou.

Zas jako kdysi,
na víčka lepím květy modrých zvonků,
prstýnek umotám si ze zelených stonků,
a louka omamnou svou vůní heřmánku,
mě sladce ukolébá ke spánku.

Tisíc konců a nový začátek,
pryč je závoj z nikotinu
a víno vystřídal nealko sekt.
Autor Heather, 12.03.2009
Přečteno 239x
Tipy 2
Poslední tipující: WAYWARD, Kapka
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Pro mě je to trochu rozházené, i když první sloka mě velmi naladila. Možná by to chtělo ještě malinko seskládat a bude to pěkná básnička.

13.03.2009 08:06:00 | Jana M.

...vítej na Literu :-)

12.03.2009 23:16:00 | WAYWARD

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí