Přání

Přání

Anotace: Nesplněná přání jsou krásná, protože trvají. Je-li přání splněno, hyne.

Dneska chci hvězdám snad
vyzradit svá přání,
co trochu tajná jsou
a trochu stejná - vždyť to znáš.
Chci si jen povídat,
a nemít důvod k povídání,
než stromy zezlátnou,
a ty to stejně nepoznáš.

Chci se jen chvíli smát
a chvíli být tvým hříchem,
co zprvu váhá,
a potom stejně zahřeší.
Chce se mi vážně hrát
a probíjet se tichem,
co duši nepomáhá
a nepotěší.

Dneska chci milencům,
co spolu čekaj na svítání,
dát sílu básníků
povznést se nad nejvyšší mrak
- sílu všem dokázat,
že život stojí za zklamání,
když nic se nedaří
a nebem letí černej pták.

Chci se jen...
Autor milancholik, 13.03.2009
Přečteno 265x
Tipy 8
Poslední tipující: ziriant, nejsembásník, kikis, Severka, Kapka, Helena Sládková
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře

Jako bys odpovídal na řečnickou otázku z jedné mé básně: "Proč přání jsou úžasná jen do té doby, než se splní?"

02.04.2009 15:53:00 | ziriant

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí