Pouštní růže

Pouštní růže

Anotace: Trny jenž ti zničili život..

Tam někde daleko v poušti,
skrze hromadu písku,
přihlíží vší té spoušti,
růže, s zvláštní strukturou lístků,

Skrývá se za hromadou houští,
jenž je v celé poušti jediné,
Pomalu krásu svou pouští,
brzy, brzičko zahyne,

Okvětní lístky lehce slunce odrážejí,
slabé dotknutí , a hned se trny zarážejí,

Ničivá bolest, jenž přinesla krása,
hrozivá nemoc, úmrtí, spása...

Tiše se ti vysmívá jakýsi druhý hlas,
kamsi do prázdna se zadívá vidí hodiny, čas,

Zřetelně mu tikají v jeho bolavé hlavě,
dovedli ho poplést, nenápadně, hravě,

Však on vysílen přece jen spadne,
a co ta růže?vadne..a vadne..
Autor Vickki Vectory, 14.03.2009
Přečteno 329x
Tipy 4
Poslední tipující: padající do neznáma, myší královna
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře

Nesedí mi tam, jak mícháš to veršování... ale jinak to je hezké, něžňoulinké:-)

14.03.2009 01:49:00 | myší královna

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí