Na hřbitově

Na hřbitově

Anotace: Jedna smutně vzpomínková...

Jiskří mi slza kulatá na tváři usmýkané k zemi,
padá a posévá žalem mladý hrob,
zvadlé kvítí v modravé váze měním,
a minulost má jde dlouhou noc.

Teskná, teskná to příroda,
kde lidé odpočívají na věčnost.

Horkou rukou tmavý mramor přejíždím,
o‘ jak rád bych mu dal svoji sílu,
a oživil bych zas tím srdce její,
v tichém pokoji a hlíně ukryté.

Lehce nahmatám v desce písmena vrytá,
a marně vymazat chci z mysli den,
kdy nečekaně zakryla jsi víčka tmou,
a tělo ulehlo v truhle najednou.

Teskná, teskná to příroda,
kde hrob přelévá se v hrob.
Autor Chore, 14.10.2005
Přečteno 504x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

I ty stíny patří k životu, ačkoliv zakrývají slunce

15.10.2005 11:26:00 | Sunny

Navrátit je zpět světu nedokáže nikdo z nás... Jen útěcha někde dřímá, jednou se potkáme zas...

14.10.2005 11:35:00 | Krtica

Sálá z ní smutek,touha a opuštění.Velmi citová-líbí.

14.10.2005 09:40:00 | Guču

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí