Maroko

Maroko

Anotace: ...

Sbírka: Odlesky

Vzhlédni k lampám
na stromech-
hoří světlem zlatavým
jak smítko na letní cestě.
Stopy v písku se neptají
ale já vím - šel tudy Ra
a válel slunce
pískem okrovým,
až tam, kde slunce se noří.
Ale tady, tady jsou stromy
a kytara se třemi strunami
a smích a voda a víno.

Dal jsi nám, Redzo,
víc, než si myslíš,
vůně másla a cukroví,
plyšové potahy na zemi...
Ale ráno s sluncem zlatavým
a noci plné hvězd
a zelenoprašné stezky
skrz hory...
A plané mečíky,
a želvy nad hlavou,
stonožky ve spirálách,
drzé opice...

A nad tím vším
se vznáší vůně cedrů...
Autor voedor, 17.03.2009
Přečteno 261x
Tipy 14
Poslední tipující: BARBYE, Psavec, enigman, fab four, NikitaNikaT., Mbonita, Kapka, Hazentla, labuť
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Moc pěkné, a cítím tu vůni...

17.03.2009 14:48:00 | Kapka

líbí*

17.03.2009 13:58:00 | rybí prdy

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí