Prý se mluvit má ....

Prý se mluvit má ....

Anotace: Když jsem začala psát, ještě jsem to nevěděla, když jsem skončila, došla jsem k závěru, že to je prostě život.

Prý se mluvit má, když se táže,
prý se mlčet má, když ti káže.

Ať říká ti pane, či slouho,
co na plat, je tu, ne nadlouho.

Jednou skončí, náhle potom navždy pomine,
ať ctný byl či zlý, žádného to nemine.

Ač se to mnohdy nezdá, spravedlivý bývá,
co stokrát projde, postoprvé bolívá.

Hloupého trkne, moudrého naučí,
často od radostí odloučí.

Snad poví každému jeho čest,
zda učitel, život, rozum, či jen krásný cit to jest.
Autor Syddney, 17.03.2009
Přečteno 286x
Tipy 3
Poslední tipující: Kapka, Markéta Hl., J.U. Ray
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Možná jsem moc omezený, ale přečetl jsem to, a pořád to nevím...

17.03.2009 22:45:00 | Pelican

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí