Toulavá hůl

Toulavá hůl

Anotace: s rukou mou srostlá...

u hráze betonových ghet
pod prachem tíhy v asfaltové zášti
podivný stín se tichem nechal skrýt
plížil se nocí v ebenovém plášti

zrozený krajem vonícího dřeva
labutí šíji
na botách okovanou špičku
s údivem jsem ho do dlaní svých zvedl
on důvěrně se přitiskl mi ku malíčku

zlíbal mě touhou, tenhle noční stín
azimut nultý mým cestám odejmul
do komor srdce vkreslil mapy dálek
čas z půdy snesl mou toulavou hůl...
Autor Buližník, 18.03.2009
Přečteno 390x
Tipy 5
Poslední tipující: Jana M., labuť
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Tato i předchozí básnička na mě dýchají smutkem a bolestí, ale přesto... je v nich něco, co se mi "vrylo pod kůži" a zaujalo.

18.03.2009 14:02:00 | labuť

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí