Srkám to víno...

Srkám to víno...

Anotace: Lži, průšvihy s tím spojené, pravdy na dně sklenky... Není to autobiografie :-)

Srkám to víno, co jsme pili
v dobách, kdy dva jsme jedním byli.
Ze rtů se jenom hořká slova drolí.
Dnes si chci trpkým douškem pravdy hrdlo prolít.

Dvě těla jak dva srostlé stvoly
rozetneš snadno - těžko spojíš.
Trhám ty strupy - rány krvácí a bolí,
jen víno ztupí bolest, když je vymývají solí.

Tvé srdce posté zkouším proklít;
dělám to vlastní duši pro klid.
Jak víno ubývá, tak nechám si ho dolít.
Pravdu na dně já našel v jednu chvíli.
Nežil jsem život - jen jím prolít -
a teď mi docházejí síly...
Autor milancholik, 20.03.2009
Přečteno 297x
Tipy 13
Poslední tipující: ziriant, Holis, labuť, Churry, Psavec, Mario de Janiero, nejsembásník, boomslang, Agniezka
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí