"D"

"D"

Anotace: O mém milém "Déčku"

„D“

Dé má krásné hladké bříško,
uzavřené oční víčko,
pozůstatkem dávného slohu
má malé dé dlouhou nohu.

Dé má jednu velkou díru,
jak myší dílo v dobrém sýru,
měsíc Déčkem dorůstá,
láska moje narůstá.

Dé se smíchem zaliká,
co má říkat pusté Há?
Projde Dé a cítím vodu,
tvaru Dé má zvěř i noru.

Kolik smělých nápadů,
loďka vprostřed průplavu,
Déčko drží silou vůle,
na podložce jabka půle.

Kolik něhy dává Dé?
Snad tolik, jak jen jde.
Autor Jan Hrabák, 21.03.2009
Přečteno 255x
Tipy 3
Poslední tipující: kikis, Anne Leyyd, zenge
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Taky vítám, škoda jen, že se s požděním..

13.04.2009 14:41:00 | kikis

Dobrá básnička, hezká :). Vítej na Literu!

22.03.2009 14:32:00 | Anne Leyyd

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí