A zatím v jednom okamžiku

A zatím v jednom okamžiku

Anotace: život jde dál

Sbírka: Slzy lásky

A zatím v jednom okamžiku

Lékař si bere bílý plášť
Sestra roušku mu uvazuje
Spěchá chodbou
Jde k porodu
Vrásky spánku si vyhlazuje
Chvátá jako by šlo o život
Ale teď skutečně o něj běží
Žena kroutí se v bolestech
Na chladném stole leží
A její muž
Zatím spokojeně spí
Na druhý bok se obrátí
Dítě dá se do bolestného křiku
A v tomto okamžiku
Muž zachrápe
Nic netíží ho na duši
Protože zatím ještě netuší
Co se stane
Že zítra dostane telegram
Kde bude psané
Zemřela
Je nám líto pane
Není to naše vina
Máte syna
Lékař svou roušku odkládá
Sám s mrtvým tělem v sále
dítě nechce se utišit
a život pokračuje dále
Autor Ali.King, 22.03.2009
Přečteno 300x
Tipy 8
Poslední tipující: strašidýlko-střapatý, Terčisko, Květka Š., zlomeny srdce, carodejka
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Báseň je opravdu dobrá.Jenom ať něco takového se raději nestává.Ano,život a smrt k sobě patří,ale tak néééé.

22.03.2009 09:50:00 | Květka Š.

Jsem ráda že se ti líbí a děkuju moc za svůj první supertip.Díky!

22.03.2009 02:07:00 | Ali.King

Ano byva to tak / zaplat Buh ze ne moc casto / smutna basen..lec plna pravdy i bolesti. Posilam Ti ST protoze basen ma velikou hloubku.

22.03.2009 01:57:00 | carodejka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí