Veliké peníze

Veliké peníze

Anotace: Veliké

Sbírka: Světu 4

Veliký život velkého člověka
začíná jako veliký sen
Tenhle sen si pak sní v obrovské posteli
co ve velké ložnici může být jen.

Veliké ložnice si můžem představit
jedině v domě velikých rozměrů
s velkými okny ne našich poměrů,
kudy jsou ohromné pohledy ven.

Z těch oken vidíme každým dnem
větší pozemky tohoto domu
chráněné velikým úměrně k tomu
den ze den ohromnějším plotem.

Vlastního majetku stávám se majetkem
a sloužím tomu co mě sloužilo.
tím co mě živit má požírán jsem
a jen se divím kam to dospělo.

Konečně dostal jsem co vždycky jsem chtěl
konečně mám co jsem si přál
konečně patří teď všechno jen mě
a já jsem bohatší nežli sám král.

Jediné, co teprv klepe mi na dveře
je stejně veliký ohromný strach
děsí mě příšerně strach z velké krádeže,
kdyby mi někdo něco vzal.

Tak jsem se schoval se svými poklady
do velké pevnosti s velkými zdmi
kde jsem položil pasti a nástrahy
však stále se bojím světla i tmy.

Konečně dostal jsem co vždycky jsem chtěl
konečně mám co jsem si přál
konečně patří teď všechno jen mě
a já jsem bohatší nežli sám král.
Autor Honzeek22, 22.03.2009
Přečteno 346x
Tipy 9
Poslední tipující: WAYWARD, takova, carodejka, sht1, Kapka, Emira
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

...dobře napsáno,nabubřelé zveličování dodává atmosféru
odpovídající textu...působivé

29.03.2009 19:39:00 | WAYWARD

super,hmotné statky si nezasluhují naší přílišnou pozornost

27.03.2009 15:31:00 | takova

Velike penize ..jsou jako veliky bic... radeji mam lasku a penez tak akorat... s penezi roste chut..

26.03.2009 01:16:00 | carodejka

za myšlenku ST

22.03.2009 19:13:00 | Emira

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí