Svatební zvony

Svatební zvony

Anotace: Svatební zvony

Svatební zvony

Zvony zvesela z dálky bijí,
ohlušují celou zem,
víno proudem ve chřtán lijí,
další k sňatku odsouzen.

Nevěsta je stará panna,
bohatá až hrůza,
bere si mladého pána,
co táhne ho městská lůza.

Družiček tam byly fůry,
každá kytku smuteční,
nesou závoj staré bábě,
v říjnový den slunečný.

Farář lehce ruce spojí,
otřese se celá zem,
přednáší dlouhou řeč svojí,
na hostinu vyšli ven.

Rýži hází mladí, staří,
jen po růžích párek jde,
jedno „ano“ život zmaří,
stačí říci krásné „ne“.

Pak zůstaneš vždycky mlád
a užívej si svobody,
do baru si zajdi rád
a miluj holky u vody.
Autor Jan Hrabák, 23.03.2009
Přečteno 320x
Tipy 3
Poslední tipující: Paulín, Rbb
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí