Plakej

Plakej

Anotace: Plakej

Plakej

Vítr si hrál s bokem paluby,
lísteček z deníku upustil do vody,
stoupá šnek po stonku jahody,
lež se závojem, předsudkem nahoty.

Hedvábí s nožkami s vánkem jak stoupá,
hladící bouře s korábem houpá,
jehlice pichlavé sluneční potápí,
svými verši v kamínkách zatápí.

Oblak vůně s výdechem listí,
svižně stoupnout doprostřed kořisti,
svíjí se, skulinou ven prosvítá,
slova utichla, bílá mraků je dopita.

Sluha rákosí s čistou vodou dospěchal,
pramínek z kamene, vázu tu zanechal,
s vichřicí v týlu a s kormidlem pryč,
opilost pavoučka, ztracený klíč.

S kruhy pod očima, uvadlý mák,
rozervi šaty nebo nechej to tak.
Autor Jan Hrabák, 23.03.2009
Přečteno 275x
Tipy 6
Poslední tipující: kikis, 6thSun, Rbb, Radek.oslov.Šafárik
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Barvitá vyjádření, zaujalo, ST!

13.04.2009 14:37:00 | kikis

neni to špatné

23.03.2009 17:29:00 | Radek.oslov.Šafárik

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí