Noční velkoměsto

Noční velkoměsto

Anotace: Trochu drsná, pardon...

Sbírka: Slzy lásky

Noční velkoměsto

Po dlažebních kostkách ulice
přejíždí přepychový vůz
hodí se sem velice
k nočnímu panoptiku hrůz
šlapka stojí tu na stráži
vandrák na ztichlém nádraží
zloděj bloudící pasáží
ti všichni
co se odváží
nabízet drogy, cetky, svoje těla
i dívka dosud nedospělá
ve vykřičené krčmě zpívá baladu
o svojí dospělosti
o hladu
na mostě stojí mladá žena
pak z toho mostu skáče do řeky
kousek dál v nóbl restauraci
klidně se obchoduje se šeky
dáma v norkovém kožichu
vystupuje z mercedesu
žebrák co k ní natahuje dlaň
zírá na noblesu
výkladní skříně září do noci
někdo strachy křičí
a dovolává se pomoci
zloděj se okouzleně výlohy dotýká
vrah od své oběti utíká
město v noci žije
tak jako včera dnes a denně
nedojde k žádné změně
Autor Ali.King, 23.03.2009
Přečteno 259x
Tipy 6
Poslední tipující: carodejka, Honzeek22, Květka Š., strašidýlko-střapatý
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Moc hezka basnicka.

28.03.2009 01:04:00 | carodejka

hezky napsano...

23.03.2009 20:51:00 | strašidýlko-střapatý

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí