Mrtvá nevěsta

Mrtvá nevěsta

Anotace: ...z poloviny 20.století...

Závoj utkaný z pavučin,
látka jde cítit parafínem,
jak jít k oltáři už se neučím
a šaty polité archivním vínem.
Korzet už nesvírá
a boty netlačí mě,
nikdo se nedívá,
jaké mám na duši břímě.
Na duši,která je daleko od těla,
na duši,která neměla anděla.
Měla jsem prstýnek,
měla jsem svatbu,
hlava plná vzpomínek,
na tebe a na tmu.
Jen krůček,krůček k oltáři
a tvůj úsměv na rtech,
nad námi hvězda zazáří
a já v těch nejrásnějších šatech.
Ta hvězda spadla vedle nás
a rozprskla se v mžiku,
tohla má na svědomí leda ďas
a všude plno křiku.
Tvůj úsměv zhasl,zhasl svět
a ptáci ztichli v dáli
a válka nešla vzít už zpět,
abychom se mi dva vzali.
A tak kvůli té ohavné a odporné době,
ležíme teď naše láska,ty a já - my - v hrobě.
Autor Kristýnka15, 26.03.2009
Přečteno 311x
Tipy 5
Poslední tipující: PIPSQUEAK, Sýkorka07, Radek.oslov.Šafárik, Verena
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Krásná, moc Krásná...

10.04.2009 11:44:00 | Sýkorka07

zajímavé

01.04.2009 18:01:00 | Radek.oslov.Šafárik

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí