O mé zkáze

O mé zkáze

Anotace: Anorexie

Už tě nechci
nenávidím tě
zničilas mi život

jsem obětí
- alibistické pojetí?
můžu si za vše sama?
můj život je temné drama

hledat viníka je obtížné a zbytečné
všechny musíme být statečné
čas vrátit zpět žel bohu nelze
ale i utrpení má své meze

stále tu byla ta touha po dokonalosti
nechat vyrýsovat svoje kosti
hubená rovná se krásná
vychrtlost je tak spásná

najednou je tu něco, co utěšuje tvou duši
ostatní jsou tak slepí, hluší
ale ty už nejsi sama
tvou společnicí je odteď ona - ana

vloží ti do mysli jediný cíl - být hubená
jedině tak budeš milovaná
neuposlechneš-li, nemáš nic, jsi nula
vidina krásy rázem se rozplynula

ne! ty ji musíš poslouchat
tak přestaň už pochybovat
sama víš, co všechno ti přinese
něco si však žádá a neposlušnost nesnese

-

je třeba stavět se tomu čelem
na chvilku řídit se vlastním tělem
proč dávat přednost duši...

...když ta je nemocná
Autor Edith, 26.03.2009
Přečteno 285x
Tipy 10
Poslední tipující: hezule, Holis, WAYWARD, badgirl173, Kapka, Spadlá z nebe, jarmil, Petbab
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

...vítej na Literu :-)

30.03.2009 00:55:00 | WAYWARD

Nádherná basen...:)

28.03.2009 16:18:00 | badgirl173

bezvadné...

28.03.2009 11:40:00 | punkousek1

Působivá báseň. Vítej na Literu.

27.03.2009 13:53:00 | Kapka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí