Studna

Studna

Anotace: ...

Nad studnou v tichém kraji
v špinavém oděvu
mudrci se věci zdají
o velikém objevu....

Snad že studna hluboká je,
a on na dno nedosáh´,
chladnou vodou neukájen,
omdlel tady v polosnách...

Tiše vítr pouští hlásá,
že až hvězdy vysvitnou,
přijde též pro muže spása,
do noci ho zavinou...

A až v chladu noci rosa
perly v poušti rozháže,
pochopí, že miska prosa
víc než zlato dokáže...

A až slunce znovu zažne
v dáli svoje koleso,
veta již po noci vlažné
s celou její noblesou...

A jen mudrc v studnu vhlédne,
v dáli kapka rosy jest,
pak zatouží mít i ve dne,
sladké ticho dálných hvězd...

Zvedne hlavu vzhůru k slunci,
snědou rukou odhání jej,
mít tak aspoň noci unci,
mít tak aspoň větru věj...

Kde se slunce k zemi lepí
na studni chladí vlhká zem,
tam seděl stařec světlem slepý
chorobnou touhou prozrazen...
Autor voedor, 26.03.2009
Přečteno 301x
Tipy 18
Poslední tipující: Holis, NikitaNikaT., enigman, WAYWARD, Kristine Clary-Aldringen, Mbonita, Tacca, labuť, Radek.oslov.Šafárik, Alasea, ...
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

žbluňk...

26.03.2009 21:58:00 | enigman

...nojo no,ST jak vyšitý

26.03.2009 21:25:00 | WAYWARD

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí