svitek

svitek

Anotace: měl sem chut něco sesmolit a ikdyž je to trgédie tak sem něco napsal:-)

elf s elfkou a jedním mágem po boku
a s dvěma lidmi též,
už minimálně přes půl roku,
musí střežit hlavní věž,

elfi odění v hedvábných pláštích,
na zádech toulec s šípy,
střelby jsou jejich vášní,
na prsou vyšité medvědí tlapy,

malé, lehké, zahlé dýky
připevněné pevně k pasu,
potřené jedovatými lýky,
co podobají se mágově barvy vlasu,

ten oblečen v tmavé kápi,
v ruce kouzelnou z dřeva hůl
vyřezanou z ohnivé lípy
a bílých vlasů je vidět pouze půl,

a dva lidé ve stejnokrojích
v brnění tasí meče,
vyznají se ve zdejších krajích
a je skvělá jejich léčebná péče,

v nejvyšší části hlavní věže,
tam nachází se tajný svitek,
na zemi a jen tak v leže
pod hromadou starých knížek,

tech pět odvážných osobností
celé noci ani nespí,
znají svitku podrobnosti,
protstě nikdo k němu nesmí

vědí, že kdyby se tak stalo,
zem by pukla ve dvou,
pak by život jim to vzalo,
radši hlavu všem hned setnou.
Autor najrob7410, 26.03.2009
Přečteno 330x
Tipy 2
Poslední tipující: NikitaNikaT.
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Je to krásný zveršovaný příběh... žádná kravina, ani tragédie, či jaks to nazval... :o) Mně se to líbí. Máš ode mne ST!

28.03.2009 16:03:00 | NikitaNikaT.

možná by to chtělo spíš povídku, ale až na těch několik chyb, horších rýmů a rytmus je to celkem pěkné.

26.03.2009 20:55:00 | Kristine Clary-Aldringen

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí