Se lžící napůl cesty

Se lžící napůl cesty

Anotace: ...vydala se TAM.

Na dně misky
uprostřed plátků zeleniny
uviděla...všechno

A zároveň
se lžící napůl cesty
vydala se
tam

Když přistála ve vzduchotěsnu
a odložila oční víčka
barvy se vyvalily

Tisícihlavé stádo okrů
rumělek
žlutí
malachitů
kobaltů
sien
a kostních černí
ji smetlo
a udupalo

Nebyla

Nebyla už tam
co byla dřív
Propadla se hluboko

Snad mezi pera starého gauče
snad mezi prsty cizích mužů
snad mezi koleje

Propadla se do mezičasu
kde ručičky hodin
skáčou jako blechy pod bičem drezéra

Zůstala nehybně trčet
zatím...

........................................................

Možná pak jednoduše dojí ten salát...a vrátí se.
Autor spare, 27.03.2009
Přečteno 244x
Tipy 21
Poslední tipující: drsnosrstej kokršpaněl, Holis, jedam, enigman, rolon, Chancer, Mbonita, 5thelement, 6thSun, Kapka, ...
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (5)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

umění

24.06.2009 21:35:00 | drsnosrstej kokršpaněl

do úst..

29.03.2009 00:53:00 | enigman

Já často sleduju svůj obraz v hladině polévky nebo čaje..

28.03.2009 20:38:00 | Chancer

Působivé, nápadité, moc se mi líbí.

28.03.2009 11:04:00 | Kapka

ST! je to zajímavé a vede Tvé dílko k zamyšlení. Na mě trochu smutné.

28.03.2009 09:54:00 | NikitaNikaT.

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí