Ochutnat nepoznané

Ochutnat nepoznané

Anotace: Pokus. Vždycky začnu nějakou básní a ono to skončí neslavně. Snad se bude líbit.

Pouta jen z květin,
jež vězní tě.
Klíč ostrý jak nůž,
co hrozí svobodou.

Jak se dostat ven?
Jak vůbec pochopit,
v čem se nacházím
a proč tu chci být dál?

Prstýnky s kameny z olova,
lesknou se.
Lákaj tě.
Nedaj ti pokoje.

Korzet pro malé panenky.
Ten korzet. Máš ho na sobě.
Dusí tě.
Nutí tě nedýchat.

Vzpomínky na život,
co dávno není tvým životem.
Co býval jediné,
cos měl.

Ty vzpomínky,
teď už nudí tě.
Pálí tě v hrdle,
nechtěj tě nechat sesednout.

Voda jen rtuť v sobě skrývá.
Ta voda je pro tebe.
Natáhni ruku,
nech svůj život plynout.

Klidně, šťastně.
Ničeho se neboj.
Nikdo už ti neublíží.
Kde kdo by ti mohl závidět.

Osud tě najde.
Nenechá tě odejít.
Nenechá tě spadnout.
Né, pokud to nechce on sám.

Tak nenech se zahanbit.
Nenech se vysmát.
Postav se,
ukaž mu, co jsi zač.

Ukaž, že máš kuráž.
Že co tě život naučil,
už nikdy nemusíš znát.
Ne tam, kde budeš,
kde musíš

Dostaň se do pekla.
Řekni, že zdravím.
Že se tam brzy již
Také už stavím.
Autor Luccissek, 30.03.2009
Přečteno 301x
Tipy 3
Poslední tipující: WAYWARD, Kapka, Hazentla
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí