Král Artuš

Král Artuš

Anotace: Komu se líbí podobná tématika, tak se koukněte.;-)

Král Artuš na svém bílém koni
Se po krajině prohání
O skály v Doveru podkovy zvoní
Vzduch prostupuje řehtání
Je mlha, v dálce tiše svítá
Slunce se barví do ruda
Tajemná pověst je nám skryta
Hlídá ji bájná obluda
Daleko odtud v chudé chýši
Se hemží kouzel záblesky
Merlin svou mocí křišťál tříští
A meč zatíná do desky
Toť excalibr, bájný meč
Tak nepřátelé utečte
Sic vaše srdce stihne křeč
A život prsty proteče
Král jel tři dny a pak tři noci
Až k chýši znaven dorazil
Pak při měsíci o půlnoci
Meč z desky zvolna vytasil
Vtom Merlin rychle vyšel z chýše
A Artušovi vyprávěl
Že nepřátelé přijdou tiše
Aby do hradu uháněl
Tak král vzal koně a svou zbraň
A tryskem k hradu vyrazil
Je na cestě a Bůh ho chraň
By včas do hradu dorazil
Král jel tři dny a pak tři noci
Až k hradu znaven dorazil
Pak při měsíci o půlnoci
Meč z pochvy rychle vytasil
Toť excalibr, bájný meč
Tak nepřátelé utečte
Sic vaše srdce stihne křeč
A život prsty proteče
To Artuš zařval směrem k hradu
A napřímil se na koni
Pak nepřátelé prchli v davu
Než jejich hrana zazvoní.
Autor Frosty28, 30.03.2009
Přečteno 696x
Tipy 2
Poslední tipující: NikitaNikaT.
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Dávám ST! ten příběh znám, je hezké, když ho někdo připomene mi... a ještě v básni. Pěkné, opravdu.

02.04.2009 14:55:00 | NikitaNikaT.

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí