Večer plný inspirace

Večer plný inspirace

Anotace: 16.5.2004 neděle od 20.00 doma po přečtení básnické sbírky Markéty Procházkové

Sbírka: Vzpomeň, i když mrak je na nebi, Slunce za ním svítí.

Večer plný inspirace


1.

Okouzlení

Tiše přišlo ke mně,
prst položilo mi na ústa,
vzalo mě za ruku
a učilo mě se radovat.


2.

Stmívání

Jako zloděj se tiše vkrádá,
pomalu a něžně
přikrývá pilně vše,
i tvoji siluetu.






3.

Letní bouřka

Přichází rychle,
znenadání,
velkými kapkami deště
vítá blázny, co v něm tančí
jejich zpívání,
doprovází mohutným burácením
a blesky jim ozařují taneční parket
zvláštních světů,
který se jim otevírá pro tuto chvíli.


4.

Inspirace

Inspirace zvesela usedla na poličku,
houpala nohama,
rozpustilým, zvonivým smíchem
mě vzbudila ze smutného času,
kdy stýskalo se mi po Ní.



5.

Moudrost

Hledala jsem Ji
a zcela zmatena jsem byla,
když jsem ji objevila.
Ukázala se mi v celé své nahé kráse.
Vedla mě k Lásce spáse.
Poznala jsem blázna,
co mudrcem se mohl zváti
a mudrce, co bláznem byl.
Politika, co tvrdil, že je moudrý
a dítě, co opravdu moudré bylo,
když matičku svou s láskou políbilo.



6.

Něha

je světlem,
vodou,
je teplem,
úrodnou zemí,
aby vykvetla
nádherná bytost.




7.

Hledám lásku

najít nemůžu,
komu já pomůžu,
když kouknu se
do zrcadla
a objevím Ji.




8.

Děkuji



Děkuji.

Děkuji
Vám všem, že jste.

Děkuji.



9.

Prosila nebesa


Prosila,
aby se naučila
milovat
a Lásku malovat.
Viděl jsi?
Naučila se To.



10.

Frčí - frčí

Do světa
Amorek, ten popleta,
střílí na všechny strany,
dokonce i do pekelné brány.
Láska, ta kouzelnice,
promění všechno,
i to peklo.


11.

ve 22:00 hod.

Srdíčko – přáníčko

Dostala jsem srdíčko,
díky, milá Ančičko,
vystřižené z papíru
akorát mě míru,
řekla jsi jím vše, co jsi chtěla,
a já z toho velkou radost měla.



12.

Slavíci zpívali

a Ty jsi mlčel,
já koukala se z povzdálí
a šíp Amorův v srdci jiném trčel.
Co bylo předtím, jen Kdosi ví,
je hloupost být žárlivý.
Pokud opravdu Miluješ,
ze štěstí druhého se raduješ,
ale než k tomu dospěješ,
krutě To bolí.
Autor Lady L, 30.03.2009
Přečteno 416x
Tipy 9
Poslední tipující: NikitaNikaT., losscar, januve, kikis, labuť, Markéta Hl., WAYWARD
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

má z toho velmi smišené pocity, některé pasáže se mi zdají rozporuplné a jiné zase krásné, přesto to na mě zanechalo hluboký dojem

31.03.2009 11:33:00 | losscar

...za poslední stať ST

30.03.2009 22:59:00 | WAYWARD

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí