dva pohledy na jaro

dva pohledy na jaro

Anotace: usmívá se sněženka?

Usměj se sněženko je tu jaro
sluníčko svítí,hřeje nás
začínaj ptáčci vesele zpívat
tatam je zima chladný mráz

usměj se sněženko potůčky zurčí
a všude kolem taje sníh
petrklíč po tobě pomrkává
dědeček z kůlny tahá rýč

Navlíknu na šňůrku z tvých vlasů
korálek nebezkého jasu
a z každé strany jeřabinu
po husím pírku za tvou dřinu
sněhovou vločku v letu tichém
za to že nešetříš svým smíchem
a před uzlíkem třeba z lásky
dvě tůňky mělké pro oblázky
Autor poeta, 31.03.2009
Přečteno 280x
Tipy 1
Poslední tipující: labuť
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře

Něžné probuzení jara...ještě, že už dorazilo :o)

31.03.2009 11:23:00 | labuť

O pět let později a stále ho rád vidím;-)

13.04.2014 20:45:14 | poeta

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí