Skoro celá abeceda

Skoro celá abeceda

Anotace: Tak tuhle jsem vymejšlela asi nejdéle... Byla za domácí úkol na češtinu...

A-začíná abecedu,
B-má bol, co skrývá vědu,
jak zapomenout na rozchod
a nevzpomínat na odchod.

C-je citron slunné pláže,
tváříš se po něm však kysele.
D-ti domovy ukáže,
kde zas ti bude vesele.

E-už plné emocí je,
všechny srdce neukryje.
F-obsahuje mnoho falší,
bez kterých bývá život snazší.

H-září jako hvězda jasná,
co netuší, že je tak krásná.
I-inspiruje celý svět,
o němž ptáci chtějí pět.

J-je jiskrou života,
smrt jediná je jistota.

K-pomalu konec věstí,
kdy přijde to nevíme,
L-je láska, radost, štěstí,
které lehce pomine.

M-připomíná moji matku,
co u kolébky dítěte,
říká hezkou povídačku,
při které všichni usnete.

N-nás zbaví náhlých smutků
a dodá nám naděje,
že ubude hodně zlých skutků
a štěstí na nás se usměje.

O-je smutná slza slaná,
opouštící tvoji tvář,
P-vypráví o pustotě,
kterou neschováš pod polštář.

Q-je jako Quasimodo
ve zvonici zvonící,
R-má barvu růže rudé
na stole jemně vonící.

S-má v sobě sílu srdce,
které štěstím zavoní,
T-je tesknost ve vzpomínce,
co štěstí lehce odkloní.

U-jak pytel otevřený
čeká, až se naplní,
V-je vichr ukřivděný,
co po bouřce se uklidní

X-jsou meče překřížené,
co chuť k boji probouzí,
Y-psilon má víru pevnou,
že útok pomstu popouzí.

Zet-zapadá za obzory,
jako slunce za ty hory
a uzavírá všechno dění,
jako hádku usmíření...
Autor Laivindia, 31.03.2009
Přečteno 453x
Tipy 19
Poslední tipující: sinoraLee, Miroslav Možný, susana načeva, Alien.v.v.s., Pevya, Kamil Princ, Aurora., Bíša, Lea Aura, STIMPRE, ...
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (5)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

opravdu moc pěkná st

09.12.2009 21:08:00 | Alien.v.v.s.

Pěkná, vyhrála sis s abecedou :)

10.09.2009 18:13:00 | Pevya

Excelentní pojetí problematiky. Trochu mi to připomělo Nezvalovu Abecedu. Skvělé dílko.

01.07.2009 15:08:00 | Kamil Princ

To byl zajímavý úkol,ale myslím že se ti to super povedlo,je to nápadité...

23.06.2009 19:01:00 | Aurora.

dalo ti to praci
pismenka se vrací
když sněhem zapadala
a jinak se unavila
v nás dál vznikají
a nadějí nás hládí
jen tak si tikají
a svádí
/perfektní/

12.04.2009 17:22:00 | Radek.oslov.Šafárik

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí