Příšera

Příšera

Anotace: Budoucnost?

V stojatých vodách časů vezdejších
vzpomínky tiše vyplouvají
co připomínky dějů někdejších
jež mysl zkoušená v hlubinách tají.

Z těch hlubin tajných cosi vyvěrá
cosi co nové jitro zplodí
budoucnost někdy jeví se jak příšera
jíž odsouzence ve chřtán hodí.

Kam spějeme to nikdo nedohlédne
pokusy jen bludičky mámivé
jež možná vánek nad hladinu zvedne
z bažiny vědomosti zdánlivé.

Příšera budoucnost své plány tají
marné je všechno věštění
byť pokusy se nadějnými zdají
přichází jenom zděšení.
Autor Skalsky Pavel, 31.03.2009
Přečteno 311x
Tipy 10
Poslední tipující: Holis, NikitaNikaT., Markéta Hl., Květka Š., labuť
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (5)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Pěkně napsané.

03.04.2009 13:55:00 | NikitaNikaT.

nemá chybu

31.03.2009 23:54:00 | Markéta Hl.

Budoucnost je vždycky tajemná...

31.03.2009 17:37:00 | Květka Š.

Bezvadná, nutí zastavit se a přemýšlet, ST!

31.03.2009 16:12:00 | labuť

Zdá se, že v tomto stylu nemáš sobě rovného.***/

31.03.2009 14:25:00 | rybí prdy

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí