Kde domov můj

Kde domov můj

Anotace: Je to báseň, která odpovídá na věci který jsem tady viděl, ale hlavně jsem jí napsal, abych se zlepšil v češtině.

Kde domov můj

Krásná příroda, léto a pyl,
už nyní, tu zemi jsem pochopil.
Kde stromy a plody jsou červené,
kopce a hory zelené.
Zem, kde válčí mrazivý sníh,
a kde závist, je běžný hřích.
Lidé kteří měli oči otevřené,
veselý národ, dlouho uzavřené.

Všechno teď, a bez ohledu,
získat co nejvíc, bez přehledu.
Historie opsaná a zničená,
od cizího národa, takhle cvičená.
Rudý prapor, a cizí kmen,
jejich celý život byl zotročen.
Kde domov můj, tu zpívají,
jiné myšlenky nyní skrývají.

Země, která nebyla nikdy svoje,
ostnatý drát, a válečné zdroje.
Ale zlo, už dávno zmizelo,
ačkoli hodně tu ještě zůstalo.
Hrdý národ, který padl hluboko,
s návratem to bude daleko.
Kde domov můj, je jen už sen,
který čeká na nějaký další den.
Autor Dan the man, 31.03.2009
Přečteno 456x
Tipy 5
Poslední tipující: Actafool, 6thSun, Anne Leyyd
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Krasne a pravdive. Jsem na tebe ohromne pysna!

04.05.2020 12:05:44 | Dan the man

Nelze jinak než v obou bodech souhlasit s Anne!

23.06.2009 14:12:00 | Actafool

Za 1) Vítej na Literu! :) Za 2) Máš opravdu výtěčnou češtinu, vůbec by mě nenapadlo, že nejsi z Česka. 3) Krásná báseň, moc se ti povedla! Dávám Supertip

31.03.2009 19:14:00 | Anne Leyyd

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí