Pro čmeláka

Pro čmeláka

Anotace: první do sbírky, snad budu moci (a chtít) pokračovat

Sbírka: Kytarové balady

Malý barde, vstávej,
chci slyšet Tvůj hlas.
Naději mi dávej,
kdo zachrání nás.

Byls můj tichý rádce,
mlčenlivý přítel.
Znal jsi svého zrádce
-to kmitání křídel.

Radoval ses v polích,
trápil pro růže.
Svou slávou jsi nezpych,
jak jiný může.

Žil jsi na svůj příděl,
žil jsi pro svůj svět,
tisící kmit křídel
však nevrátíš zpět.

Ještě jednou mávni
a padni hrdinně,
ať vidí všichni páni,
zemřel jsi nevinně.

Trubadúre, Tobě,
skládám tuto píseň,
ať ve skromném hrobě
nesvírá Tě tíseň.

Bzzzzzzzzzzm...
Autor Kristine Clary-Aldringen, 31.03.2009
Přečteno 377x
Tipy 18
Poslední tipující: Vlk v rouše, Holis, bloumej očima, WAYWARD, Petbab, enigman, Mbonita, mamina, Hazentla, Květka Š., ...
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

jaro jaro jaroóóóó! Čmelák chce jaro!!.. tak bude to?

31.03.2009 21:17:00 | Petbab

bzz bzz...

31.03.2009 20:22:00 | enigman

Tak to je dobrý,chudák čmelák...

31.03.2009 17:47:00 | Květka Š.

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí