Dvanáct loutek

Dvanáct loutek

Anotace: proti čechu šel zas čech, zrada chytla druhý dech...

Dvanáct loutek vedle sebe,
Na ně jeden vůdce,
Oděni v černém, už černá i nebe,
Slouží svému pánu.

Dvanáct loutek chytá kopí,
Jež pán jim to přikázal,
Jdou zabít svojí vlast, jež sama už se topí,
Požehnal jim přec sám král.

Dvanáct loutek bodá, bodá co síly stačí,
Netuší co provádí,
Jejich vlast padá ke dnu,
S písní na rtech, čestně odchází.

Dvanáct loutek před králem stojí,
Král jim cenně požehná…
Autor saintojimmo, 31.03.2009
Přečteno 300x
Tipy 2
Poslední tipující: Chancer
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Dnešní večer jsi se překonal!

31.03.2009 20:49:00 | Chancer

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí