Byt na horké adrese

Byt na horké adrese

Anotace: něco trochu iného

Kráčí po koberci ticho.
Mlčící ústa
osobního inventáře.
Stojící hodiny
nad futry šibenice
zdí oběšeny.

Nad purpurovou cíchou
zrámovaný Gustav.
Spisy vpité v sekretáře,
per zaschlé bodliny.
Metály tmou krabice
sametem znehybněny.


Vše pavučinou potáhlé...

Ústřední Výbor Křižáků Snová Čáry
nad zažloutlým svazkem Rudých listů
Staroba Bije obuškem v cáry
do oken rašící výhonky bez hlístů.


Vtom náhle...
...kráčí po koberci zloděj!
Ukradl ticho.
Zanechal klení -
o starých krámech cosi,
papaláších a blbé noci.
Cigárem ve vší noblese
zácloně vlasy rozjasněl,
a rudý byt na horké adrese
opustil bez prodlení...
Autor Taog, 31.03.2009
Přečteno 303x
Tipy 13
Poslední tipující: ziriant, Mbonita, enigman, Dota Slunská, carodejka, v.hercik, labuť, saddova
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Zajímavá změna, hodilo mě to zpátky v čase i v dojmech. Takové připomínky jsou třeba.

01.04.2009 08:48:00 | Dota Slunská

Moc hezky..trochu me ta prvi sloka pripomenula tichou domactnost...

31.03.2009 23:39:00 | carodejka

Vzpomínky starých časů...ještě, že jsou pryč... ale kdo ví, co nás čeká...

31.03.2009 22:41:00 | labuť

ehm, interesantni rekla bych...

31.03.2009 22:32:00 | saddova

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí