Krásný den, ve škole jen

Krásný den, ve škole jen

Anotace: hmmm... škola... je trapná... a tahle básnička má být vtipná...:P ne že si pak o mě někdo budete myslet že mám školu ráda :D :D

Brzy ráno s úsměvem vstávám,
u snídaně radost rozdávám.
Do školy se těším celou noc,
klepu se nedočkavostí moc.

Po snídani k autobusu utíkám,
za ranní rozcvičku nic nedám.
Udýchaná do autobusu nastupuji,
úlohy v něm rychle dopisuji.
Ještě se podívat na aktuální látku
a můžu do školy jít pomalinku.

Zvonek zvoní, hodina začíná,
já v šatně přezůvky rychle si obouvám.
Do třídy vejdu jen s malým zpožděním,
omluvenku nemám, nějak se vymluvím.
Sednu si do své lavice,
zaujatě koukám do učebnice.

O přestávce velký chléb vytáhnu,
hladově se do něj zakousnu.
Se spolužačkou nové zážitky probereme,
hodně se u toho zasmějeme.
Svačina mi mírně zaskočí,
když v záchvatu smíchu vyskočím.

V hodinách nové věci se dozvídám,
někdy i nuda bývá, přiznávám.
Zkoušení se mi opět nevyhne
a další jednička v žákovské se mi mihne.
Na všechny otázky v písemce správně odpovím,
tím ještě jednu hezkou známku si vysloužím.

Ve škole ráda si posedím,
celé dopoledne s dobrou náladou strávím.
Ke konci vyučování na sluníčko venku zářící myslím,
někdy na židli chvíli i prospím.
Avšak probudí mě zvonění
a hodina rázem končí.

Další školní den je za námi,
všichni vybíhají domů nadšeni.
Jen já na školu smutně mávám
a dalšího dne pomalu se dočkávám.
Autor janička-s, 01.04.2009
Přečteno 267x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí