čistozřivá

čistozřivá

Anotace: ...

už je mi nějak hloupě smutno
z předtančeních na vlastním hrobě

/v uších zbytky morové nákazy
nedospale končí.../

ano, přišlo jaro, jaro přišlo!
s ním radost
a snad i síla a chuť
dát vyházet žlutým oknem strnulé lhaní

no,
a zas mám oči hlubší
o těch pár let,
který vtěstnaly se do horečnatých dnů...

nejvíc mě mrzí,
že u toho nebudeš
/-nebo vlastně nebyls!/

když vzduch se zbarví vůní slunce,
když k modré obloze housle vyzpívaly,
jak moc stojí za to žít,
žít to nové jaro

ne, nejvíc mě mrzí
žít to jaro bez tebe

a u srdce je nějak hloupě smutno...
.

ale sušené pomeranče s tím vůbec nesouvisí.
.
Protože dálky, výšky, délky
nejde zohýbat do jediného výkřiku,
který jsme už stejnak oplakali...
Autor fialová, 01.04.2009
Přečteno 278x
Tipy 15
Poslední tipující: Bíša, Zpátky, Holis, floreciente, subrtka, Franti, adida, Anastacia-Jane, enigman
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Stip

16.04.2009 00:30:00 | Bíša

Zaujala mě. Hezky vyjádřeno. :-)

02.04.2009 20:17:00 | subrtka

je strašně vidět, že dospíváš...(tedy, to zní hrozně, ale víš,jak to myslím)

02.04.2009 20:07:00 | Franti

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí