Tajemný ostrov

Tajemný ostrov

Anotace: ...

**Vyprávěj mi příběh starý,
kde tajemství tu říši halí.
Halí ji v plápolavý plášť…
v sladký květ.

Chci znát ten starý svět,
chci bádat v tajích těch dávných vět,
chci snít a najít nepoznané,
chci žít tam,
kde toho tolik znám.

*Ta země nedá se obeplout,
nedokážeš ji procházet.
Ta krása nedá se přehlédnout,
stále tě bude ubíjet.

Život zde tě o něj připraví,
rány nehojí,
duši zamyká a vede tě dál.

Já tam byl a ten příběh znal .
Já tam stál a vedl jej.
Vedl jej dál a dál.

Já jej utvářel.
Já jej miloval
Já jej uzavřel.
Já s ním skoncoval.

Chceš vyprávět ten příběh starý,
jenž říši v tajemství uvalí,
jenž zastírá ten černý háb,
jehož květ již dávno není slád.

Ta trpkost hodně stojí,
to temno k smrti bolí,
ta tajemství jak dýka v zádi táhne ke dnu,
ten věk já neodhadnu...

…Ale vím, že žít tam jest bláznovství,
že snít o tom velkém tajemství,
že hloubat nad těmi taji,
jichž se všichni bojí,
že znát ten starý svět…
že ta posedlost táhne se jak lavina…
k tvé duši spáry své upíná…

Ten kousek země,
ta trocha trávy…
stáhne se jako smyčka
a už nepovolí.

Znám to tam a říkám vám,
že krása, jenž mne tam kdysi táhla,
že kouzla, jenž vládnou nám,
já chápu víc a déle znám.

Já nosím a k utržení dávám těm
co mají tentýž sen.

Žít dál a neohlížet se v zad,
žít snáz,
užít si všech krás
a nést ta tajemství co poznal čas…
Autor Henrietta, 02.04.2009
Přečteno 315x
Tipy 3
Poslední tipující: Werika, Monte Carlo
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Páááni! Tak to jsem zhltala, je to supér!!!

10.04.2009 13:56:00 | Werika

někoho budu odněkud citovat, ale nemůžu si vzpomenout, kde jsem to vzal. Prostě "Vynikajícně" =)

04.04.2009 22:14:00 | Monte Carlo

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí