Sběratel srdcí

Sběratel srdcí

Anotace: ... Snad něco jako vzkaz sebevrahům.

Na tisíc kusů srdce se málem rozlétlo,
ve stejnou chvíli, co nové vzkvetlo.
V zrcadle strhaný výraz se odráží,
někdo tvrdým úderem dveře rozráží.

„Žij,“ křičí hlas někde v dáli,
„Žij, my se o tebe tolik báli!“
Ale ty víš, že sběratel brzy dorazí
a jednou pro vždy tě rychle porazí.

Je nějaké torzo naděje na žití?
Netušíš, marně saháš po pití,
které by tvou žízeň smrti uhasilo,
které by sběratele srdcí porazilo.

* * *

„Dobrý žije,“ slyšíš zas ten hlas.
Sakra, že já si nezlámal vaz!
Úsměv sestry tě uvítá na světě života,
poslali ti do tunelu záchranného pilota.

Byl jsi blázen bláhový,
kterého život nebaví.
Hlupák, co života si neváží
a ani neví, oč tak přichází.

Sběratel srdcí tvé problémy neřeší,
on se s tebou pouze a jen potěší.
Važ si proto svého mladého života,
čeká tě projít ještě pořádný kus světa.

Tak žij!
Autor Wyrda, 02.04.2009
Přečteno 233x
Tipy 1
Poslední tipující: Marfuša
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí