Ta, co sídlí za mraky

Ta, co sídlí za mraky

Anotace: o naději... =)

Cigareta dohořívá,
na pokraji pláče,
naděje se víc nořívá
do křídel jak ptáče.

Navrací se pro útěchu
do rodného hnízda,
utíká zas pro potěchu,
vesele si hvízdá.

Dává lidem úsměvy,
ikdyž je to marné,
zpívá jim své nápěvy
rytířiny švarné.

Když hrajete na vojáky,
ty střílíš, ona si stojí.
Když ptáš se jí na majáky,
jen víš, že se jich bojí.

,,Spinkej,'' šeptá nočním ouškem
a do nosu váže kroužkem
stříbrnou nit snů.
Autor Barpob, 03.04.2009
Přečteno 258x
Tipy 8
Poslední tipující: WAYWARD, Anne Leyyd, Kubino 2, Isobel, Nergal
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Zajímavá básnička. Ta poslední sloka ... opravdu zajímavé zvláštní verše :)

03.04.2009 22:30:00 | Anne Leyyd

to je paráda

03.04.2009 21:41:00 | Kubino 2

Líbí...Taková vlastně něžná...O naději mohu poslouchat stále

03.04.2009 18:49:00 | Isobel

Hodne, hodne alegoricka, ale ji v tom vidim. Moc dobry obraty...

03.04.2009 14:30:00 | Nergal

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí