Únavou padám na .....

Únavou padám na .....

Anotace: Jsem tak unavenej že sem napsal báseň.To by ale znamenalo že jsme tady všichni moc unavení což je nesmysl.Ne teď zcela vážně.Jdu hajat ale ještě jsem napsal takovou blbůstku ať se mi líp usíná.DOBROU NOC literární nadšenci!

Jsem pohlcen únavou jakoby pohltil mě dým
jakoby stezka osudu si mě zavedla do bažin
a bláto uzamklo mou čilost v bavlněném tričku
klesám hloub do černa v příběhu hraném na sluníčku
však náhle šťavnatý mrak vystřelil z vodních děl
a vzedmutá hladina odlehčila míru mých vahadel
zachráněn před smrtí klopýtám houštinami
mrskán šlahouny a škrcen liánami
nesu ospalý balvan na očních víčkách
svůj záhon blaženého spánku žádám po kytičkách
liju si svou zoufalost za krk a prosím stín
by mě pohoupal v síti utkané z pavučin
žár slunce zchladil na konejšivý pocit něhy
vybral mi sen bohatý na příběhy
a vánek čechral mé polštáře z kapradin
mé snové příbytky ze sena a nebe jak baldachýn
nebe jak klenba chrámu velkého jak svět
svět ve kterém je nutné spát a ještě víc přemýšlet.
Autor tristan, 03.04.2009
Přečteno 316x
Tipy 8
Poslední tipující: Radek.oslov.Šafárik, labuť, Tacca, Kristýnka15, Terulienka, WAYWARD
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (5)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

takové basně mužu,zajímavé

05.04.2009 17:32:00 | Radek.oslov.Šafárik

Čtu po probuzení, ale působí na mě hezky. :o)

04.04.2009 08:49:00 | labuť

Nemá to chybu =)

03.04.2009 21:14:00 | Kristýnka15

krasne..dokonale snova,nadherne obraty a slova
uzasne dielo :)

03.04.2009 20:53:00 | Terulienka

...tak dobrou

03.04.2009 20:47:00 | WAYWARD

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí